Szülői kurzus

A „Szülők vagyunk egy életen át” kurzus.

Ez a kurzus hiányterületet tölt be, hiszen a szülői, nevelési feladatkörrel kevesen foglalkoznak ilyen gyakorlatias módon. Nem kell tehetség, képesítés vagy vizsga ahhoz, hogy valaki apává, anyává váljon, viszont ahhoz, hogy sikeres szülők lehessünk, már szükségünk van képzésre, jó mintákra!

Kilenc héten át találkozunk heti egy alkalommal a szülőpárokkal, és a tankönyv segítségével a szülői hivatás egy-egy fontos területéről tanítunk és beszélgetünk. Emellett a résztvevők kapnak gyermekenként egy-egy munkafüzetet. Ezekben sok kérdés és feladat van, ami segít abban, hogy a szülők még jobban megismerjék saját gyermekeiket, és nevelésükhöz gyakorlati válaszokat kapnak.

Sok házaspár amikor szülővé válik, tele van kérdésekkel, amelyeket önerőből, sokszor saját szüleik által megsebezve próbálnak megoldani, több, kevesebb sikerrel. Ezért kurzusunknak nem csak az a célja, hogy arra tanítson, miként lehetünk jó szülők, de célként fogalmazza meg azt is, hogy segítsen azokat a sebeket begyógyítani ( szeretethiány, kilátástalanság, önbecsülés hiánya, biztonságérzet hiánya, stb) amelyekkel a fiatal felnőttek elhagyják a szülői házat, és amelyek megfelelő problémakezelés híján újra megsebzett gyermekeket, szétesett házasságokat, generációkon átívelő rossz életmintákat eredményezhetnek.

Tanfolyamaink azok számára is nagyon építők, akiknek már felnőtt gyermekeik vannak, hiszen a szülői hivatás valóban egy életre szól, és sok esetben szükséges az estleg megromlott szülő- gyermek kapcsolatok helyreállítása is.

A 2=1 Misszió vágya és célja, hogy minden otthon erővel és szeretettel teljes erőmű-otthonná váljon! Váljon a tiétek is azzá!

A Szülők vagyunk egy életen át kurzuson megtudhatod, hogy…

- Milyen hatással van gyermekeid nevelésére az, ahogy téged neveltek?

- Mi a titka annak, hogy gyermekeink megmaradjanak a hit és hűség útján?

- Hogyan előzhető meg a hasonló hibák elkövetése gyermekeitek nevelése során?

- Milyen gyermekeitek személyisége és milyen területeken tehetségesek?

- Hogyan lehet a gyermeket hatékonyan egyénileg fejleszteni?

- Hogy tanítsuk meg a gyerekeket az engedelmességre?

- Milyen az egyes gyerekek tanulási stílusa?

- Hogy tehetjük a tanulást örömtelivé számukra?

- Mi a teendő, amikor a gyerekek elkezdenek kirepülni?

- Miért vagyunk szülők egy életen át és nem csupán gondviselők egy életen át?

- Néhány szabály szülőknek, amit be kell tartani, hogy a gyerekekből egészséges felnőttek legyenek.

Támogassa alapítványunkat adója 1%-ával

Adószám: 18033531-1-13
Rólunk

A 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Magyarország Alapítvány célja a házasság, a gyermekvállalás, a család értékeinek felmutatása.

Elérhetőségeink

+36-20-546-4390, +36-20-419-5663
2egyenlo1[kukac]gmail.com

Hírlevél

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel most!


Házasságra való felkészítés, jegyességgondozás, házassággondozás, családgondozás, válságba jutott családok segítése, a válás megelőzése stb...

2=1 Alapítvány
Alapítványunk önfenntartó, önzetlen adakozók adományaiból tartja fent magát. A támogatásukkal segítik, hogy minél több családba eljusson a helyreállásnak és megerösődésnek a lehetősége Magyarországon és a határontúli magyarok között, és a kurzusainkon részt tudjanak venni olyanok is, akik számára ez nehezebben elérhető. Ha támogatni szeretné munkánkat az alábbi számlaszámon megteheti:

Számlaszámunk: 11713005-20602501
Iban: HU15 11713005 20602501 0000 0000
Bic (SWift): OTPVHUHB
OTP Bank Nyrt. - Budapesti Régió 1055 Nyugati tér 9