Bemutatkozás

A 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Magyarország Alapítvány célja a házasság, a gyermekvállalás, a család értékeinek felmutatása.

Látás

Látásunk és álmunk, hogy egyre több család erővel és szeretettel megtelt otthonná válik, mint egy-egy világítótorony, helyreállva, és másoknak is hatékonyan segítséget nyújtva. Ezt az átalakulást az evangélium ereje és Jézus Krisztus őszinte követése tudja meghozni!

Célunk

A 2=1 Házas Misszió célja, hogy erővel és szeretettel teljes otthonok jöjjenek létre az evangélium ereje által. A házasság, a gyermekvállalás, a család értékeinek felmutatása, annak gyakorlati bemutatása, és eszközök átadása a megvalósításukhoz.

Célunk továbbá, hogy a fiatalok bátorítást kapjanak a házasságkötésre, a már meglévő házasságok megerősödjenek, gyakorlati segítséget kapjanak, a válások száma csökkenjen és így lelkileg megerősödött szülőpárok minél több gyermek születését és felnevelését vállalják. Célunk, hogy minden városban, minden közösségben legyenek olyan erővel és szeretettel teljes házaspárok, akik kurzusokat tartanak, segítenek másoknak a fejlődésben!

A szervezet

A 2=1 Házas Misszió része egy több mint 30 éve aktívan munkálkodó nemzetközi missziónak, mely jelenleg 90 országban tevékenykedik, 2=1 néven. Segítségnyújtásunk nagyon gyakorlatias, hiszen olyan házaspárok dolgozták ki, akik maguk is átmentek komoly kríziseken.

Magyarországon az Alapítvány vezetői: Muzslai Gábor és Etelka, 10 gyermekes szülők. Csapatban gondolkodunk.

Kurzus vezetők végzik a munkát az ország minden területén. Olyan házaspárok ők, akik maguk is tapasztalták, hogy megújult a házasságuk a bibliai alapelvek mentén, és szívügyük ezen alapelvek gyakorlatias, hiteles bemutatása, és átadása.

Tananyagaink

Tananyagaink bibliai értékekre épülnek, de mégsem feltétel, hogy a házaspárok hívők legyenek. Azt tapasztaljuk, hogy olyanok is szívesen járnak tanfolyamainkra, akik nem vallják hívőknek magukat. A bibliai alap sokszor vonzó azok számára is, akik nem vallásosak.

Alapítványunk felekezetközi munkát végez

Mivel Alapítvány vagyunk, ezért egyáltalán nincs is jelentősége, hogy ki milyen vallási háttérrel jön, illetve, hogy hívő-e vagy sem. Nekünk az a fontos, hogy a házasságok helyreálljanak, megújuljanak, új erőre kapjanak, és alkalmassá váljanak mások segítésére!

Jó kapcsolatokat ápolunk a különféle felekezetekkel, így szinte mindenhol vannak kurzus vezetőink, akik saját közösségükben végzik munkájukat.

Tevékenységi területeink

Házasságra való felkészítés, házassággondozás, szülők tanítása, családgondozás, válságba jutott családok segítése, a válás megelőzése.

A fiatalok családi életre való nevelése, családközpontú gondolkodás erősítése.

Az élet, a család, az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése.

Tanfolyamaink

Legfontosabb tevékenységünk a házaspárok, szülők és házasságra készülők részére tartott kiscsoportos tanfolyamok. Kidolgozott programunk van, ennek segítségével dolgozunk.

„Életre szőlő házasság” kurzus, 13 alkalom házasoknak

„Szülők vagyunk egy életen át” kurzus, 9 alkalom házasoknak

„Ketten egy életen át” házasságra felkészítő kurzus, 9 alkalom házasságra készülő pároknak

„ Intim hétvége – a szerelem megújítása” 2 napos alkalom házasoknak

„Biztonságos szex” 1 napos alkalom egyedülállóknak

Coaching alkalmak pároknak, egyedülállóknak, családoknak

Előadások, konferenciák, kis- és nagy csoportos alkalmak tartása.

Referenciák

Évente több száz házaspár tapasztal átalakulást kapcsolatában, egymáshoz való viszonyukban, gyermekeikkel való kapcsolatában. Felismerik közös céljaikat, elhívásukat. Megújul szerelmük, szexuális életük. Olyan alapelvek birtokosai lesznek, amelyek nélkül nem lennének boldogok. Jó házasságok még jobbá válnak. Ezekről beszámolókat lehet olvasni honlapunkon.

A kurzusokon hányan vehetnek részt?

A házas, illetve a szülői kurzuson maximum hét házaspár vesz részt, ezt az intimitás megőrzése érdekében tartjuk fontosnak. A házasságra felkészítő kurzuson szintén hét pár vehet részt. Az Intim Hétvégén, korlátlan létszámmal vehetnek részt házaspárok.

A kurzusok menete és egy szép könyv

Egy könyv segítségével haladunk, amit minden résztvevő megkap. A hallottakat otthon is újra áttanulmányozhatják, valamint tartalmaz a könyv egy gyakorlati részt is, a házi feladatokat. Ezeket a pároknak közösen kell elkészíteni a legközelebbi alkalomra, ahol megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, megosztjuk tapasztalatainkat.

Kurzus vezetőket minden városba!

A kurzusok megtartása mellett folyamatosan képzünk további kurzusvezetőket is. Olyan házaspárokat készítünk fel erre a feladatra, akik alkalmasak a tanításra és hiteles az életük, együtt szeretnének előadni, és szívügyük a házasságok helyreállítása, mert felismerték, hogy a társadalom házasságokból, családokból épül fel, és nagyon sok függ attól, hogy milyen családokban nő fel a jövő generáció. A képzésre azokat várjuk, akik elhívást éreznek ehhez a feladathoz, nem gond, ha még úgy látják, nem alkalmasak, hiszen a képzés segít abban, hogy alkalmassá váljanak! A képzés feltétele pásztor/pap ajánlása.

Könyvek, kiadványok

Az alapítvány gondozásában adtuk ki Muzslainé Nagy Etelka, Olthatatlan szerelem c. könyvét, amely hasznos a párkapcsolatoknak, de az egyedülállók számára is!

Kapható a házasságra készülők számára az Életre szóló Igen c. füzet. Szerzők: Muzslai Gábor és Etelka

Marilyn Phillipps: Elsősegélynyújtás c. füzet egy igaz történet arról, hogy a házasságtörés és teljes összeomlás után is fel lehet állni, és boldog házasságban lehet élni házastársunkkal.

Összegzés

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a kurzusok hatása a családok, párok életére pozitív és tartós. Megtalálják közös céljaikat, elhívásukat. Megszilárdul a házasságuk, sokan újabb gyermekeket vállalnak, valamint a fiatalok úgy lépnek házasságra, hogy tudják mire mondják ki a boldogító igent, ami nagyban csökkenti a válások számát. Hálásak vagyunk Istennek, és a sok önkéntes munkatársnak az önfeláldozó szeretetért!

Támogatások, kurzusok költsége

Alapítványunk önfenntartó, önzetlen adakozók adományaiból tartja fent magát, illetve a kurzusokban résztvevő párok egy jelképes összeggel járulhatnak hozzá a munkához: 15 ezer forinttal.

Ezek a támogatások segítik a könyvek, és egyéb anyagok nyomtatását, az Alapítvány működését, és hogy minél több családba eljusson a helyreállásnak és megerősödésnek a lehetősége Magyarországon és a határon túli magyarok között, és a kurzusainkon részt tudjanak venni olyanok is, akik számára ez nehezebben elérhető.  Ha támogatni szeretné munkánkat az alábbi számlaszámon megteheti:

2=1 Családsegítő és Házasmisszió Magyarország Alapítvány

Számlaszámunk: 11713005-20602501
Iban: HU15 11713005 20602501 0000 0000
Bic (SWift): OTPVHUHB
OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió 1055 Nyugati tér 9.

Támogassa alapítványunkat adója 1%-ával

Adószám: 18033531-1-13
Rólunk

A 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Magyarország Alapítvány célja a házasság, a gyermekvállalás, a család értékeinek felmutatása.

Elérhetőségeink

+36-20-546-4390, +36-20-419-5663
2egyenlo1[kukac]gmail.com

Hírlevél

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel most!


Házasságra való felkészítés, jegyességgondozás, házassággondozás, családgondozás, válságba jutott családok segítése, a válás megelőzése stb...

2=1 Alapítvány
Alapítványunk önfenntartó, önzetlen adakozók adományaiból tartja fent magát. A támogatásukkal segítik, hogy minél több családba eljusson a helyreállásnak és megerösődésnek a lehetősége Magyarországon és a határontúli magyarok között, és a kurzusainkon részt tudjanak venni olyanok is, akik számára ez nehezebben elérhető. Ha támogatni szeretné munkánkat az alábbi számlaszámon megteheti:

Számlaszámunk: 11713005-20602501
Iban: HU15 11713005 20602501 0000 0000
Bic (SWift): OTPVHUHB
OTP Bank Nyrt. - Budapesti Régió 1055 Nyugati tér 9